https://www.high-endrolex.com/10 6 червня у м. Черкасах майбутні рятувальники з Академії пожежної безпеки змагалися за звання «Богатир-рятівник 2010» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

08.06.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

6 червня у м. Черкасах майбутні рятувальники з Академії пожежної безпеки змагалися за звання «Богатир-рятівник 2010»

    6 червня на Черкаському спортивно-розважальному комплексі «Бочка», що розташований у м. Черкасах на березі Дніпра, було велелюдно: тут зібралися учасники та глядачі спортивно-розважального шоу «Богатир-рятівник 2010», які проходили цього разу між командами факультетів Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України.
     Академія проводить подібні навчання вже втретє. Їх започаткував у 2008 році попередній ректор навчального закладу, а нині перший заступник Міністра України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, генерал-майор служби цивільного захисту Віталій Бут з метою популяризації здорового способу життя, протипожежної пропаганди та підняття престижу пожежно-рятувальної служби МНС України і свого навчального закладу.
    За традицією під час відкриття свята відбулося нагородження кращих спортсменів Академії пожежної безпеки за підсумками 2009-2010 навчального року.
    До складу суддівської колегії увійшли провідні спортсмени навчального закладу, які є не тільки викладачами кафедри фізичного виховання, а й майстрами спорту України та міжнародного класу: підполковники служби цивільного захисту Наталя Калашник, Віталій Снесар, Михайло Силантьев, Сергій Рябих, старші лейтенанти служби цивільного захисту Олексій Гордієнко та Владислав Дендаренко.
    Очолив суддівську колегію багаторазовий Чемпіон світу з богатирського багатоборства у складі збірної України, дворазовий віце-богатир України, кавалер ордену «За заслуги» ІІІ ступеня Віктор Юрченко. Під час відкриття свята він побажав спортсменам дійти до кінця з високими результатами і без травм.
    Змагання проходили поетапно у шести видах. Першим видом змагань була «Рятувальна тяга»: спортсмени попарно за допомогою двох канатів намагалися за одну хвилину перетягнути на відстань 15 метрів пожежний автомобіль.
Другий вид змагань називався «Залізна витримка»: усі члени команди одночасно на витягнутих руках, не згинаючи ліктів, утримували якомога довше перед собою на металевій трубі 10 пожежних рукавів.
    Під час третього етапу «Пожежна прогулянка» спортсмени переносили з місця старту на якомога довшу відстань вантаж загальною вагою 300 кг.
    Четвертим видом змагань був «Автопідйомник»: кожен по черзі піднімав та перекидав поперед себе на три повних оберти автомобільну шину вагою близько 300 кг.
    У п’ятому виді змагань, який називався «Комплексна естафета», спортсмени переносили мішки з піском вагою 80 кг, за допомогою пожежного багра перетягували колоду вагою близько 100 кг та перетягували пожежний автомобіль АПД-2.
Заключним етапом була «Пожежна карусель». На спеціально обладнаній конструкції загальною вагою 50 кг, яка кріпилася на величезному важелі, закріпленому в центрі кола діаметром 5 метрів, стали чотири дівчини (для ваги). Кожен із спортсменів на зігнутих в ліктях руках піднімав важіль і, штовхаючи імпровізовану карусель поперед себе, намагався пройти якомога більшу відстань.
    За підсумками змагань найсильнішими юнаками виявилися курсанти факультету оперативної діяльності, друге місце вибороли курсанти факультету пожежної безпеки, третє – студенти факультету цивільного захисту та техногенної безпеки, четверте – факультету управління. Звання «Герой-рятівник 2010 року» виборов курсант факультету оперативної діяльності Євген Москалець.
    Нагородження переможців проводили т.в.о. ректора Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля полковник служби цивільного захисту Микола Кришталь та головний суддя Віктор Юрченко. Один із найсильніших людей України констатував той факт, що з кожним роком рівень організації свята та майстерність спортсменів значно зростають. Цьому сприяє й виготовлення нового, більш професійного обладнання, яке використовується і на святі, і під час попередніх тренувань.
    Протягом усього заходу, в перервах між етапами гостей розважали учасники творчих колективів академії, проводилися спортивні ігри та вікторини для присутніх на святі дітей. Найменших глядачів організатори свята пригощали солодощами та морозивом від спонсорів. А від дитячого торгівельно-розважального центру «Пластилін» діти отримали спеціальні пластикові ігрові картки.
    Задоволеними залишилися і спортсмени, і глядачі. А т.в.о. ректора Академії пожежної безпеки полковник служби цивільного захисту Микола Кришталь, який був головним організатором, натхненником свята і чи не найбільшим вболівальником, пообіцяв усім присутнім, що на майбутнє поборотися за звання «Богатир-рятівник року» академія буде запрошувати найсильніших студентів навчальних закладів міста та курсантів і студентів зі споріднених навчальних закладів МНС України.
    Завершилося свято традиційною курсантською кашею, а точніше, курсантським обідом на березі Дніпра, яким щедро пригощали усіх бажаючих кухарі з Академії пожежної безпеки. Свято вдалося на славу!



 

Олексій Хандусь
Світлана Єренкова
Фото Сергія Федоренка
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10