RSS

Новини навчальних закладів

04.06.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

ЗАЛІК ПО БОЙОВІЙ РОБОТІ

    Перехожі були дещо шоковані, коли о близько одинадцятої ранку 29 квітня побачили, як на зупинці Луначарського з автобуса № 114 вискакують перелякані пасажири. За кілька секунд стало зрозуміло, що в кабіні водія розгоряється полум’я. Водій не розгубився, миттєво використав вогнегасник, і зрозумівши, що самотужки не впорається, зателефонував на «101».
Більшість водіїв знає. Що салон звичайного автомобіля вигоряє повністю лише за 5 хвилин. Маршрутку врятували курсанти Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України, на території якої (по вул. Онопрієнка, район вул. Луначарського) розташована навчальна пожежно-рятувальна частина.
    Пожежний караул НПРЧ АПБ у складі одного відділення прибув на місце пригоди за пару хвилин. Поки командир відділення курсант 3-го Олексій Доценко, водій Петро Гуріненко та курсанти 2-го курсу Дмитро Александренко, Віталій Гора, Андрій Клименко та Артем Кучерук під керівництвом викладача-методиста лейтенанта с.ц.з. Євгена Школяра готувалися до бойового розгортання, начальник НПРЧ АПБ майор с.ц.з Дмитро Лесечко за лічені секунди провів розвідку у задимленому автобусі: перевірив, чи в салоні автобуса не залишилося пасажирів, та встановив осередок загорання. Ще кілька секунд – і молоді рятувальники локалізували та загасили вогонь піною. І вже за п’ять хвилин повернулися в академію.
    Курсанти успішно здали ще один залік по «бойовій роботі» та вмінню злагоджено, швидко, професійно діяти у надзвичайній ситуації. Вогонь, що розпочався з короткого замикання, устиг пошкодити лише моторний відсік та передню панель маршрутки.


 

Віталій Назаренко
Світлана Єренкова
Фото Сергія Федоренка
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.