https://www.high-endrolex.com/10 Що важче навчання, то легшим буде в роботі | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

01.06.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

Що важче навчання, то легшим буде в роботі

    27 травня 2010 року вже вдруге відбулися пожежно-тактичні навчання на Криваліївському ринку (м. Черкаси) за участі курсантів АПБ ім. Героїв Чорнобиля МНС України та рятувальників ГУ МНС України в Черкаській області. У навчаннях були задіяні майже п’ятдесят осіб рядового та начальницького складу, шість одиниць спецтехніки.
    Злагоджено працювати в команді, долаючи власний страх, ризикувати й приймати рішення в умовах дефіциту часу – це далеко не повний перелік завдань, які стоять перед учасниками пожежно-тактичних навчань. Мета навчань на конкретному об’єкті полягає у відпрацюванні алгоритму дій під час виникнення пожежі.
    За легендою пожежа сталася на ринку в м. Черкасах. Про пожежу за номером екстреного виклику повідомили працівники ринку – очевидці пожежі. Бойові розрахунки прибувають на місце пожежі через п’ять хвилин після виклику. Одночасно з евакуацією людей організовують гасіння пожежі.
    Черговий караул навчальної пожежно-рятувальної частини був однією зі складових ланок бойового розрахунку, який за легендою прибув за викликом. Курсанти академії встановили насосно-рукавний автомобіль на гідрант, проклали магістральну лінію довжиною 200 м, що дало змогу забезпечити безперебійне надходження води для гасіння умовної пожежі двома стволами «Б». Експерти навчань співробітники ГУ МНС України в Черкаській області оцінили дії курсантів академії на «відмінно», відзначивши високий рівень професійної підготовки майбутніх фахівців.



 

Інна Гуріненко
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10