RSS

Новини навчальних закладів

26.05.2010
НУЦЗУ

Змагання юних рятувальників

25-го травня на стадіоні ГУ МНС України в Харківській області пройшов обласний етап Х Всеукраїнського збору-змагання юних рятувальників «Школа безпеки».
У змаганнях взяли участь 5 команд із Харківського, Краснокутського, Жовтневого, Фрунзенського та Валківського районів. Змагання відбулися у декілька етапів.
На першому етапі юні рятувальники здійснили пошуково-рятувальні роботи в умовах природного середовища. На цій дистанції вони повинні були знайти постраждалого, виготовити ноші з підручних засобів, перенести постраждалого, а потім переправити його через зімітовану водну перешкоду. Закінчився цей етап спуском постраждалого з 3-го поверху навчальної башти.
Учасники другого етапу під назвою «Аварійно-рятувальні роботи в зоні техногенної аварії» повинні були подолати перешкоди (огорожу, бум, та споруду), провести бойове розгортання з подачею води і, нарешті, перенести постраждалого на ношах до фінішу.
Протягом змагань проводились конкурс листівок та тестування знань школярів з основ першої медичної допомоги.
Національний університет цивільного захисту України надав допомогу у проведенні змагань. Викладач кафедри пожежної та рятувальної підготовки Валентин Сіпавін здійснив суддівство першого етапу перегонів. Також були підготовлені та вручені грамоти переможцям змагань.
У запеклій боротьбі І загальнокомандне місце посіла команда Жовтневого району, ІІ – Валківського, а ІІІ - Харківського.
Сподіваємось, що учасники та переможці змагань у подальшому оберуть професію рятувальника та незабаром стануть абітурієнтами Національного вишу МНС.


 

Прес-служба Національного університету цивільного захисту МНС, фото - Віктора Третьякова.


 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.