https://www.high-endrolex.com/10 Новини ОТБ. Школа чоловічого гарту на 50 днів. | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

18.05.2010
НУЦЗУ

Новини ОТБ. Школа чоловічого гарту на 50 днів.

Біг, подолання водної перешкоди, порятунок на воді та в машині, яку привалило деревом - це комбінована естафета - яка команда швидше.

Мимовільну тривогу - чи не зазнає опіків - у глядачів, родичів курсантів, викликає самогасіння. Хлопці біжать у палаючих плащах. Їм удається збити вогонь. Як кажуть викладачі, на гасіння - секунди. Секрет відсутності опіку- тренування та знання.

Олександр Ігнатьєв, старший викладач кафедри піротехнічної та спецпідготовки:

"Преподаватель с ними бежит, помогает. Добивается, пока не сделают правильно. Но у них всегда получается с первого или второго раза. Потому, что есть желание у ребят учиться. Ни в одном вузе не учат и не покажут того, чему учат здесь."

Олександр Шулюк, курсант-першокурсник факультету пожежної безпеки:

"Поначалу боятся все. Потому, что мы - тоже дети и 1-й раз и боимся. Огонь- это стихия, человек ее покоряет, но не до конца. Поначалу страшно, но огонь нам покорился."

Дисципліна у навчальному центрі - сувора. Курсанти самі забезпечують собі побут. При порушенні режиму такого поняття, як покарання, нема, - запевняє очільник табірних зборів.

Олег Семків, проректор зі служби НУЦЗУ:

"Але якщо хтось і захоче побігти до дівчат, за територію. Значить, потім весь курс трошки буде займатися марш- кидком на деяку дистанцію."

Для побачень із батьками та подругами - спеціально відведений час.

Родичі за рік навчання бачать в характерах хлопців разючі зміни, - стали мужніші, з більшою повагою ставляться до рідних та друзів, - з гордістю каже про племінника Тамара Азізова.

Тамара Азізова, тьотя курсанта:

"Зачастую бывает так, что он уходит в увольнение, но появляется желание вернуться, потому что у них своя семья, дружным коллективом живут."

 

Світлана Маренич, ОТБ Новини 15:40   17 травня 2010

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10