RSS

Новини навчальних закладів

22.04.2010
НУЦЗУ

Комплексне практичне заняття з дисципліни «Первинна підготовка рятувальника»

21 квітня 2010 року на базі Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУМНС України в Харківській області кафедрою Пожежної та рятувальної підготовки було проведено комплексне практичне заняття з 1-м курсом 2,4 та 5 факультетів Національного університету цивільного захисту.

Комплексне заняття проводилось на п’яти навчальних місцях: показ пожежної та аварійно-рятувальної техніки, робота ланки газодимозахисної служби, проведення рятувальних робіт з висот, бойове розгортання з подачею водяних та пінних стволів. На першому навчальному місці було проведено показ пожежної та аварійно-рятувальної техніки харківського гарнізону: автомобіля повітряно-пінного, вуглекислотного, порошкового, газоводяного гасіння, технічної служби, зв’язку і освітлення, автомобіля ТМС-01, аварійно-рятувального автомобіля, автодрабини АД-50 (53229). Старший викладач кафедри інженерної та аварійно-рятувальної техніки підполковник служби цивільного захисту Грицина І.М. розповів про призначення, улаштування, тактичні можливості та технічні характеристики техніки.  

 

 

 

 

На другому навчальному місці було проведено показ рятування потерпілого з висоти. Старший викладач кафедри пожежної та рятувальної підготовки підполковник служби цивільного захисту Белов В.І. та викладач кафедри Сипавін В.В. з студентами першого курсу провели показову демонстрацію по рятуванню потерпілих по переправі за допомогою косинок.

На третьому навчальному місці було показано роботу ланки ГДЗС в умовах приближених до бойових. Особовий склад ланки, курсанти першого курсу факультету ОРС, перед включенням в апарати провели бойову перевірку, про що доповіли старшому на навчальному місці майору служби цивільного захисту Бородичу П.Ю. Ланка почала роботу з підйому на верхню естокаду, що імітує трьох поверхову будівлю, пройшла лабіринт, нижню естокаду та потерну. Також було проведено показ роботи ланки в тепловідбивних костюмах.

На четвертому навчальному місці під керівництвом викладача кафедри пожежної та рятувальної підготовки Іщука В.М. було проведено бойове розгортання з подачею водяних та пінних стволів. Були продемонстровані різні види вітчизняного обладнання.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.