https://www.high-endrolex.com/10 Курсанти ЛДУ БЖД МНС вчилися діяти під час повені | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

21.04.2010
ЛДУ БЖД

Курсанти ЛДУ БЖД МНС вчилися діяти під час повені


Організовувати рятувальні роботи під час повені вчилися курсанти Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС. Заняття проходило на базі навчально-тренувального центру Університету під керівництвом досвідченого фахівця кафедри спеціально-рятувальної підготовки та фізичного виховання підполковника Андрія Петренка.
В навчаннях була задіяна спеціальна рятувальна техніка та обладнання, яке використовують для переправи через водяні перешкоди, зокрема аварійно – рятувальний автомобіль „Магірус” з вмонтованою системою лебідки, човен, рятувальні жилети, індивідуальні рятувальні системи тощо.
Андрій Петренко зазначив, що подібні заняття необхідні курсантам для здобуття навичок рятувальних робіт на водних об’єктах та здійснення рятувальних операцій під час повені. Керівництвом навчального закладу також здійснено ряд заходів щодо попередження можливого затоплення територій унаслідок повені і паводків у весняний період та ліквідації їх наслідків, захисту населення у разі виникнення надзвичайної ситуації, пов'язаної з цими явищами та сформовано спеціальний рятувальний загін. До його складу увійшли досвідчені фахівці та курсанти Університету, служба психологічного супроводу та медичного забезпечення, експертна група провідних науковців навчального закладу, які займаються питаннями екологічної та техногенної безпеки.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10