https://www.high-endrolex.com/10 Комплексне наукове дослідження | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

08.04.2010
НУЦЗУ

Комплексне наукове дослідження

В рамках проведення тактичних навчань на базі навчально-тренувального кризового центру Національного вишу МНС було проведено комплексне наукове дослідження. Як вже подомляли Новини Інтернет-сайту Національного університету, 7 квітня в Національному університеті цивільного захисту України пройшли тактико-спеціальні навчання з відпрацювання взаємодії керівних сил та управління засобами під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації природного характеру. За задумом навчань, унаслідок землетрусу, силою 7-8 балів, було зруйновано житлові та адміністративні будівлі, де виникли пожежі. Пожежа також стало причиною пошкодження трубопроводу очисних споруд, що призвело до забруднення водоймища та прибережної зони. У ліквідації імітованої надзвичайної ситуації взяли участь підрозділи ГУ МНСУ в Харківській області, науково-педагогічні працівники, слухачі магістратури управління та курсанти Національного вишу МНС, оперативно-рятувальна служба м. Харкова, кінологічний підрозділ «Щит», 65-й військовий мобільний госпіталь військового медичного клінічного центру північного регіону. Отже, психолого-управлінський експеримент науковців НУЦЗУ включав чисельне психологічне тестування та проведення ділової гри за темою «Дії керівника з ліквідації надзвичайної ситуації з викидом небезпечних хімічних речовин».

Проведенню експерименту передувала робота з аналізу останніх вітчизняних та зарубіжних досліджень з напрямку «Психологія управління», «Системний аналіз та прийняття управлінських рішень». З урахуванням специфіки роботи керівної ланки підрозділів МНС зусиллями фахівців двох наукових підрозділів – лабораторії управління у кризових ситуаціях та лабораторії моніторингу надзвичайних ситуацій у взаємодії з провідними фахівцями факультету №1 було створено унікальне програмне забезпечення для проведення наукових досліджень психологічної стійкості та функціональної готовності до прийняття ефективних управлінських рішень в кризових умовах.

Науково-дослідна лабораторія управління у кризових ситуаціях запрошує бажаючих прийняти участь у проведенні психолого-управлінських експериментів.

З питань участі звертатися до наукового співробітника лабораторії Говаленкова Сергія Сергійовича (вул Баварська, 7, 1 корпус, 2 поверх, приміщення НДЛУуКС) з 9:00 до 17:00 або за телефонами; 764-06-09, 0634716774)

 

Прес-служба НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10