https://www.high-endrolex.com/10 Телеканал А/ТВК. Як діяти під час землетрусу - у Харкові курсанти демонстрували свої навички | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

08.04.2010
НУЦЗУ

Телеканал А/ТВК. Як діяти під час землетрусу - у Харкові курсанти демонстрували свої навички

Закріпити навички можна тільки на практиці. Сьогодні фахівці МНС перевіряли курсантів 4 курсу національного університету цивільного захисту на готовність діяти під час землетрусу.

Кожного року в Національному університеті цивільного захисту України проводяться практичні навчання для випускників. Цього разу молодим рятувальникам довелося діяти в умовах землетрусу. На майданчику університету розгорнули цілий табір. Курсанти гасили пожежі, виводили людей із задимлених приміщень, шукали постраждалих під завалами за допомогою кінологів, шпиталізували, і ліквідовували наслідки стихії на очисних спорудах. Така практика по закінченні університету стане в нагоді курсантам, запевняє проректор університету.

Олег Назаров, проректор університету цивільного захисту:

«Они были на практике в гарнизонах МЧС, в подразделениях которые уже и принимали участие в тушении пожаров, ликвидации различных ситуаций по-одиночке, а сегодня они работают в составе своих подразделений курсантських»

Вадим Авєтісян, начальник кафедри університету цивільного захисту:

«Тут особенность этих учений в том, что их накануне не готовили - им сказали что они будут делать, а сколько будет людей пострадавших, где они будут лежать, они этого не знали, то есть они работали фактически с чистого листа.»

Сьогоднішні навчання допомогли зрозуміти багато нового, говорить курсант Антон Тарасенко. Йому вже довелось локалізовувати пожежу у дев"ятиповерхівці, під час стажування у Луганську.

Антон Тарасенко, курсант 4 курсу університету цивільного захисту:

«Там было возгорание газа, до взрыва не дошло, но тем не менее 4 человека потеряли сознание от угарного газа и нам пришлось их эвакуировать.»

У Дмитра такої практики ще не було, курсант каже, що сьогоднішнє тренування для нього видовищне та повчальне.

Дмитро Іванченко, курсант 4 курсу університету цивільного захисту:

«После выпуска мы поедем по разным регионам Украины, где еженедельно происходят крупные ЧС, сегодняшнее учение позволит нам реально посмотреть и реально поучаствовать в том, что нам предстоит работать.»

Рятувальники кажуть, навчання видалися дуже цікавими та складними, проте курсанти із завданням впорались.

Сергій Харитонов, начальник управління рятувальних сил ГУ МНС:

«Есть пару тройку человек, которых я присмотрел, за которых будет не стыдно сразу поставить во главе заместителя начальника части, может быть начальник части, которые могут управлять личным составом.»
Що стосується вірогідності землетрусу на Харківщині, фахівці кажуть - можливі коливання лише у 4-5 бали, як це було у 1977 році. Але руйнівного не може бути, адже область знаходиться у відносно стабільній сейсмічній зоні.



 

Олександр Каренек. Олександр Соловйов. Харківські Новини. 7 квітня 2010  

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10