https://www.high-endrolex.com/10 Я буду точно знати, як потрібно діяти… | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

07.04.2010
НУЦЗУ

Я буду точно знати, як потрібно діяти…

Саме такими були перші слова четвертокурсника факультету оперативно-рятувальних сил Національного університету цивільного захисту МНС Артема Кириченка, якому довелось гасити імітовану пожежу на рятувати людей з багатоповерхівки на тактико-спеціальних навчаннях з відпрацювання взаємодії керівних сил та управління засобами під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації природного характеру. За задумом навчань, унаслідок землетрусу, силою 7-8 балів, було зруйновано житлові та адміністративні будівлі, де виникли пожежі. Пожежа також стало причиною пошкодження трубопроводу очисних споруд, що призвело до забруднення водоймища та прибережної зони. У ліквідації імітованої надзвичайної ситуації взяли участь підрозділи ГУ МНСУ в Харківській області, науково-педагогічні працівники, слухачі магістратури управління та курсанти Національного вишу МНС, оперативно-рятувальна служба м. Харкова, кінологічний підрозділ «Щит», 65-й військовий мобільний госпіталь військового медичного клінічного центру північного регіону. Практика є запорукою успіху. Тому на сьогодні майбутнім рятувальникам МНС вкрай необхідні як теоретичні, так і практичні знання, щоби правильно, оперативно та якісно допомагати людям у даній надзвичайній ситуації. Як зазначає начальник кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт полковник служби цивільного захисту Вадим Аветісян, тактичні навчання, що відбулися 7-го квітня, мали за мету сформувати у курсантів практичні навички з управління рятувальними роботами та надання невідкладної медичної допомоги постраждалим внаслідок непередбачуваної ситуації природного характеру. При ліквідації зімітованої надзвичайної ситуації відпрацьовувались дії органів управління єдиної державної системи захисту населення і територій з організації ліквідації наслідків НС, виконання аварійно-рятувальних робіт в осередку повних руйнувань, ліквідації наслідків землетрусу, гасіння пожежі та рятуван¬ня людей у завалах, гасіння пожежі та рятування людей з поверхів будівель, ліквідації наслідків НС на трубопроводах очисних споруд.
«Я буду точно знати, - говорить майбутній рятувальник Артем Кириченко,- як потрібно діяти, коли, не дай Боже, станеться така ситуація з іншими людьми, тому що сам майже «пережив» це. Вже не тільки теоретично, а й практично знатиму, як діяти оперативно, яких заходів слід вжити».
Мету навчань досягнуто, а от таких надзвичайних ситуацій нехай буде якомога менше.


 

Вікторія Коленко, прес-служба Національного університету цивільного захисту МНС, фото - Ігоря Котова.

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10