https://www.high-endrolex.com/10 «Школа безпеки» в рамках Всеукраїнського науково-практичного семінару на базі Вінницького вищого професійного училища цивільного захисту | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

01.04.2010
ВПУ ЛДУ БЖД

«Школа безпеки» в рамках Всеукраїнського науково-практичного семінару на базі Вінницького вищого професійного училища цивільного захисту

30-31 березня за сприяння ГУ МНС у Вінницькій області на базі Вінницького вищого професійного училища цивільного захисту відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар «Напрями удосконалення роботи зі створення та діяльності гуртків, курсів за вибором з цивільного захисту, безпеки життєдіяльності, рятувальної справи та проведення змагань за програмою «Школа безпеки». Основною метою проведення семінару є обмін досвідом роботи в питаннях формування та розвитку навичок безпечної життєдіяльності у дітей та підлітків через систему позашкільного навчання за програмою «Школа безпеки», впровадження програм “Школа безпеки” ,“Юний рятувальник” у загальноосвітні  та позашкільні навчальні заклади; створення, поширення мережі та активізація роботи гуртків, факультативів з цивільного захисту, безпеки життєдіяльності та рятувальної справи. До участі в зазначеному заході були запрошені представники органів центральної та місцевої виконавчої влади з питань надзвичайних ситуацій, освіти і науки, у справах молоді та спорту, головних управлінь МНС в АР Крим, областях, мм. Києві та Севастополі, навчально-методичних центрів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності АР Крим, областей, курсів ЦО мм. Києва та Севастополя, Інституту державного управління у сфері цивільного захисту, аварійно-рятувальних підрозділів МНС, керівники загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, гуртків, лідери Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки», вчителі, тренери команд, члени Головної суддівської колегії збору-змагання «Школа безпеки».

   

До уваги учасників заходу 30 березня у виставковому залі ГУМНС у Вінницькій області підготовлено виставку інформаційних та фотоматеріалів, навчально-методичної літератури з питань БЖД та рятувальної справи. Програмою семінару було передбачено проведення відкритого (показового) заняття гуртка «Мала академія рятувальної служби” (МАРС)  та практичного заняття з навчання дітей та підлітків по наданню невідкладної медичної допомоги при надзвичайних ситуаціях на території фізико-математичної гімназії № 17 м. Вінниці.

Для того аби учасники семінару змогли повною мірою наблизитись безпосередньо до практики рятувальної справи, 31 березня  відбулось показове тренування та виступи юних рятувальників Вінницького обласного відділення Руху «Школа безпеки» на дистанції «Бойове розгортання та гасіння пожежі» в приміщенні спортивного комплексу на території Вінницького вищого професійного училища цивільного захисту. Начальник училища полковник служби цивільного захисту Говорущак М.Г. ознайомив присутніх з навчально-матеріальною базою училища,  розповів про основні напрями діяльності та перспективи розвитку вишу, основні вимоги до абітурієнтів та умови вступу на навчання. А на останок, гостинно запросив учасників семінару відвідати День відкритих дверей ВВПУЦЗ, який в цьому році відбудеться 24 квітня.  

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10