https://www.high-endrolex.com/10 В комплексних виїзних заняттях Національного вишу МНС взяли участь начальники аварійно-рятувальних загонів спеціального призначення із 10 областей країни | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

29.03.2010
НУЦЗУ

В комплексних виїзних заняттях Національного вишу МНС взяли участь начальники аварійно-рятувальних загонів спеціального призначення із 10 областей країни

Навчальні заходи проводила кафедра організації та технічного забезпечення аварійно-рятувальних робіт факультету цивільного захисту Національного університету цивільного захисту України. На факультеті цивільного захисту НУЦЗУ у березні проходили навчання слухачі категорії спеціалізації кандидатів на посади начальників відділів (секторів) організації служби та реагування на НС, застосування пожежної та спеціальної техніки, начальників аварійно-рятувальних загонів спеціального призначення, начальників груп (відділень) рятувальних робіт аварійно-рятувальних загонів спеціального призначення (Спеціальних регіональних центрів швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту), які прибули з 10 регіонів України (АР Крим, Донецька, Луганська, Чернівецька, Миколаївська, Полтавська, Дніпропетровська, Кіровоградська, Чернівецька та Закарпатська області).

В рамках роботи філії факультету в Головному управлінні МНС України в Харківській області 24.03.2010 року відбулись комплексні виїзні практичні заняття кафедри організації та технічного забезпечення аварійно-рятувальних робіт зі слухачами вищезазначених категорій під керівництвом науково-педагогічного складу кафедри (начальник кафедри підполковник служби цивільного захисту Гузенко Валерій Андрійович, старший викладач кафедри підполковник служби цивільного захисту Неклонський Ігор Михайлович) на базі аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління МНС України в Харківській області розташованого за адресою: м. Харків, вул. Ньютона, 132. На заняттях розглядались наступні питання: організація технічного забезпечення підрозділів Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту; тактико-технічні характеристики та тактичні можливості спеціальної та інженерної техніки; порядок та особливості реагування на НС природного та техногенного характеру.

На заняттях слухачі мали змогу ознайомитися з тактичними та технічними можливостями техніки, що стоїть на озброєнні Головного управління МНС України в Харківській області. Особливо слухачів цікавили питання щодо реагування на надзвичайні події та ситуації, взаємодії підрозділів з іншими службами єдиної державної системи цивільного захисту населення і територій. Під час спілкування з керівниками структурних підрозділів загону слухачі обмінялись досвідом вирішення складних питань, з якими зустрічаються рятувальники в різних гарнізонах. Для цієї групи слухачів перепідготовка в Національному університеті завершилась у суботу,  27 березня. Вже у понеділок вони приступили до виконання службових обов’язків у своїх підрозділах.

 

Кафедра організації та технічного забезпечення аварійно-рятувальних робіт НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10