RSS

Новини навчальних закладів

23.03.2010
ЛДУ БЖД

Курсанти Львівського університету МНС запобігли пожежі в електропотязі

Курсанти Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС під керівництвом викладачів евакуювали людей та загасили пожежу у вагоні електропотяга №807 Львів-Мукачево. Про це прес-службу ЛДУ БЖД МНС повідомив начальник кафедри, підполковник Роман Лаврецький.
У суботу, 20 березня, він разом з доцентом кафедри підполковником Михайлом Нагірняком та групою курсантів навчального закладу поверталися з екскурсії. Під’їжджаючи до Стрия, відчули запах диму та почули гамір людей у другому вагоні. Роман Лаврецький дав команду машиністу негайно зупинити потяг, а Михайло Нагірняк з курсантами евакуювали людей з вагона, в якому через коротке замикання сталося загорання. За допомогою наявних первинних засобів пожежогасіння викладачі Львівського університету МНС загасили вогонь не давши йому розповсюдитись. У результаті інциденту ніхто не постраждав, а поїзд продовжив рух у напрямку Львова.
Фахівці Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС зазначають, що вагон пасажирського потягу може повністю згоріти приблизно за 5 хвилин. Матеріал, яким облицьовані в нас вагони - малминіт – вважається важкозаймистим. Але при температурі 200°С він виділяє токсичний газ, вдихнувши який два-три разу, ви не зможете боротися за своє життя. При пожежі в потязі особливо дорога кожна секунда ще і тому, що простір замкнутий і температура там підвищується миттєво. Навіть без диму одного ковтка розпеченого повітря достатньо, щоб обпалити легені і знепритомніти.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.