RSS

Новини навчальних закладів

18.03.2010
НУЦЗУ

Цікаве виїзне заняття курсантів НУЦЗУ на Харківський тракторний завод

Згідно плану Національного університету цивільного захисту України з підготовки фахівців у сфері пожежної безпеки, силами педагогічного складу кафедри «Пожежної профілактики в населених пунктах» та особисто Коссе Анатолія Григоровича  було організовано виїзне заняття на ОАО «Харківський тракторний завод ім. Орджонікідзе».  Сприяли та допомагали проведенню виїзного заняття при сприянні та допомозі керівництво навчального закладу та Головного управління  МНС України в Харківській області.

В ході заняття курсанти ознайомилися з особливостями організації пожежно-профілактичної роботи державним пожежним наглядом на об’єктах, що охороняються на договірних засадах. Керівництво частини з радістю погодилось прийняти курсантів та розповісти про трудові будні державного пожежного нагляду на об’єкті.

Відбулася бесіда, під час якої курсанти мали змогу поспілкуватися з практичними працівниками ДПЧ-19 по охороні Харківського тракторного заводу. В ході бесіди інспекторський склад розповів курсантам про історію розвитку та сучасний стан заводу, ознайомив з документацією та порядком її заповнення. Курсанти цікавилися питаннями  щодо організації перевірок об’єкту, підвищення рівня його пожежної безпеки у святкові та вихідні дні, контролю за виконанням приписів, особливостей організації ефективного протипожежного режиму та інше. Особлива увага приділялася питанням, що стосуються проведення зварювальних робіт, по яким виникло найбільше нюансів.

Після бесіди, завдяки домовленості керівництва та інспекторського складу ДПЧ-19 по охороні ХТЗ з дирекцією заводу, курсанти мали змогу відвідати один з його цехів. Працівники підприємства привітно зустріли гостей та всіляко допомагали курсантам ознайомитися з загальними вимогами пожежної безпеки  до приміщень цеху, системи освітлення, опалення, електроустаткування, вентиляції, конвеєрної ленти та місць зборки тракторів. Завдяки цьому були детально розглянуті всі етапи тракторобудування. Інспекторський склад частини постійно був поруч із гостями. Рятувальники  охоче відповідав на усі  запитання курсантів. Майбутні офіцери МНС  змогли на очі  побачити те, що вимагають нормативні документи, а саме як практично організовано протипожежний режим на підприємстві, які заходи прийняті для підвищення рівня пожежної безпеки об’єкту, як організовано проведення зварювальних робіт та інше.

Після екскурсії на всіх чекав смачний обід, зварений дбайливими руками куховарів заводської їдальні. Це стало можливе лише за домовленості керівництва частини з дирекцією підприємства. А це  засвідчує на професіно поставлену роботу, і сприяє високому авторитету державного пожежного нагляду та дружнім відносинам з підприємством.

Завдяки чіткий організації і злагодженості, заняття було проведено на високому рівні. Курсанти поповнили свій багаж знань, змогли перевірити свій рівень підготовки в реальних умовах, а це означає, що мета заняття досягнута.

Викладацький склад НУЦЗУ та особовий склад навчальної групи 4 курсу факультету пожежної безпеки висловлюють подяку керівництву, працівникам заводу за надання допомоги в проведенні занять.  Особиста вдячність - Анатолію Григоровичу Коссе за дуже пізнавальне та цікаве заняття. Сподіваємося, що така співпраця буде лише зміцнюватись та розвиватися.

 Особовий склад навчальної групи ПБ-06-441 НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.