https://www.high-endrolex.com/10 Розпочато заняття чергової навчальної групи зовнішніх пілотів (операторів) БпЛА | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

10.04.2023
ІДУ НД ЦЗ

Розпочато заняття чергової навчальної групи зовнішніх пілотів (операторів) БпЛА

Розпочато заняття чергової навчальної групи зовнішніх пілотів (операторів) БпЛА

 

На виконання наказу ДСНС від 09.12.2022 № 723 «Про організацію навчання в системі післядипломної освіти ДСНС України у 2023 році» на базі кафедри авіації та авіаційного пошуку і рятування 10 квітня розпочато заняття чергової навчальної групи зовнішніх пілотів (операторів) безпілотних літальних апаратів (БпЛА).

Склад навчальної групи – персонал Головних управлінь ДСНС в областях та м. Києві, аварійно-рятувальних і спеціальних формувань Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту.

Інститутом державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту (Інститут) на засадах уніфікації освітнього й сертифікаційного процесів відпрацьовано навчальні програми, які включають, зокрема, забезпечення компетентностей стосовно:

– принципів і концепцій побудови сучасних БпЛА;

– аеродинаміки та теорії польоту БпЛА, автоматизації управління траєкторним рухом;

авіаційної метеорології;

– сучасних методів технічної експлуатації БпЛА, регламентів і технологій обслуговування систем функціонального цільового спорядження.

Крім того програмами передбачено практичне виконання навчально-тренувальних польотів на пожежно-випробувальному полігоні Інституту.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10