https://www.high-endrolex.com/10 Представники НУЦЗУ України проходять міжнародні курси з гуманітарного розмінування у Республіці Косово | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

03.03.2023
НУЦЗУ

Представники НУЦЗУ України проходять міжнародні курси з гуманітарного розмінування у Республіці Косово

З 6 лютого у Республіці Косово тривають міжнародні курси з розмінування EOD 3 (Explosive ordnance disposal 3 level) для представників піротехнічних підрозділів України щодо вдосконалення знань у сфері гуманітарного розмінування. Учасниками навчальних занять є представники Збройних сил України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Національний університет цивільного захисту України ДСНС представив начальник кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки факультету цивільного захисту Олександр Шевчук.
Українські фахівці під час навчань не тільки опановують теорію, а й відпрацьовують набуті знання відповідно до міжнародних стандартів з гуманітарного розмінування (IMAS). Так, під час практики було відпрацьовано етапи щодо знищення різних типів боєприпасів з урахуванням їх конструктивних особливостей шляхом контрольованого підриву, а також знищення вибухонебезпечного предмета вогневим та електричним способами підриву.
Навчання проходить із залученням міжнародних організацій з гуманітарного розмінування британською компанією HALO Trust і триватиме до 18 березня. За результатами успішного закінчення міжнародного курсу учасники отримають сертифікат міжнародного зразка, який дозволить працювати у міжнародних компаніях, що займаються гуманітарним розмінуванням.

Національний університет цивільного захисту України

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10