https://www.high-endrolex.com/10 Біль не буває чужою… | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

23.02.2023
НУЦЗУ

Біль не буває чужою…

Цю істину добре засвоїла під час навчання в Національному університеті цивільного захисту України керівниця медичного Центру МНС Республіки Азербайджан Ханим Софієва. Вона з успіхом передає своїм підлеглим – медикам і психологам знання та навички, отримані в університеті. Підлеглі Ханим Софієвої у складі професіонального загону медиків та психологів МНС Республіки Азербайджан одними із перших виїхали на допомогу Туреччині і наразі подають психологічну допомогу місцевому населенню та співробітникам аварійно-рятувальних служб у більш постраждалому районі - Кахраманмараше. Психологи подають моральну підтримку постраждалим, тим, які втратили близьких, пережили сильний страх, зазнали важких матеріальних втрат. Між змінами проводять групові та індивідуальні бесіди, використовуючи методики психологічного дебрифінгу з рятувальниками, які не шкодуючи сил працюють морально й фізично у важких умовах з рятування людей з-під завалів.
Слід зазначити, що керівники психологічної служби МНС Республіки Азербайджан на чолі із Ханим Софієвою у 2018 році взяли участь у соціально-психологічному тренінгу «Self-Team-Other» Психологічна підготовка рятувальників», що був проведений співробітниками навчально-наукової лабораторії екстремальної та кризової психології Національного університету цивільного захисту України. Отримані у ході тренінгів знання та навички з мінімізації професійного стресу, експрес-методів адаптації у надзвичайних ситуаціях, підвищення психологічної витривалості та стресостійкості у повній мірі застосовуються сьогодні під час ліквідації важких наслідків стихійного лиха після двох сильних землетрусів у Туреччині.
До речі, Ханим Софієва закінчила магістратуру університету з відзнакою та успішно захистила дисртаційне дослідження з теми «Оцінка та прогноз професійної придатності рятувальників Служби Порятунку Особливого Ризику МНС Республіки Азербайджан». Її науковим керівником є головний науковий співробітник навчально-наукової лабораторії екстремальної та кризової психології університету Олександр Тімченко.
Також під час війни побачила світ спільна монографія психологів МНС Республіки Азербайджан та науковців лабораторії, присвячена опрацюванню довгострокового прогнозу професійної придатності кандидатів на службу в МНС Республіки Азербайджан.



Національний університет цивільного захисту України

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10