https://www.high-endrolex.com/10 Для курсантів Академії СБУ проведено тренінг із надання домедичної допомоги за алгоритмом MARCH | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

27.09.2022
ІДУ НД ЦЗ

Для курсантів Академії СБУ проведено тренінг із надання домедичної допомоги за алгоритмом MARCH

Кожен військовослужбовець зобов’язаний вміти надавати невідкладну домедичну допомогу не лише для того, щоб врятувати чиєсь життя, але й щоб змогти уберегти себе.

З цією метою завідувач кафедри домедичної допомоги Інституту державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту Віталій Кушнір провів для курсантів І курсу тренінг із надання домедичної допомоги.

Це перший навчальний захід, організований у межах Меморандуму про співпрацю між Академією СБУ та Інститутом.

Курсанти опанували послідовність дій надання невідкладної домедичної допомоги при порушеннях дихання та кровообігу за алгоритмом MARCH. Він визначає пріоритетність надання допомоги з огляду на травми постраждалого, у тому числі в умовах бойових дій.

Віталій Кушнір продемонстрував на манекені як правильно зупиняти кровотечу – накладати турнікет та джгут, робити тампонаду, а також як відновити дихання постраждалого за допомогою спеціальних засобів для ротової та носової порожнини.

Курсанти навчились накладали собі турнікети і пов’язки з підручних матеріалів, а також ознайомились із сучасними виробами, які рекомендовано мати в аптечці.

В умовах війни всі ці навички є життєво важливими, особливо для майбутніх офіцерів української спецслужби. Тому ми продовжуємо вдосконалювати рівень медико-тактичної підготовки особового складу Академії СБУ.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10