https://www.high-endrolex.com/10 Психологиня Національного університету цивільного захисту України представила ДСНС на міжнародному навчальному тренінгу з психологічної стійкості під час воєнного стану, що відбувся в Ізраїлі під патронатом першої леді України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

03.08.2022
НУЦЗУ

Психологиня Національного університету цивільного захисту України представила ДСНС на міжнародному навчальному тренінгу з психологічної стійкості під час воєнного стану, що відбувся в Ізраїлі під патронатом першої леді України

24-28 липня провідний науковий співробітник навчально-наукової лабораторії екстремальної та кризової психології науково-дослідного центру Національного університету цивільного захисту України Світлана Лєбєдєва стала учасницею міжнародного навчального курсу «Криза та зростання: психічне здоров’я та допомога тим, які пережили травми», що відбувся в Ізраїльському центрі травми та стійкості NATAL. Навчання було організоване на підставі домовленостей між першими леді України та Ізраїлю Оленою Зеленською та Міхаль Герцог. Українську делегацію представили 27 фахівців із психічного здоров’я з Міністерства охорони здоров'я, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства оборони, Міністерства соціальної політики, Міністерства ветеранів, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Міністерство внутрішніх справ України представили 7 психологинь з Департаменту персоналу МВС України, Національної гвардії України, Національної поліції України, Державної прикордонної служби України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
Українські фахівці, які представляли різні міністерства і відомства, здобули в Ізраїлі важливі знання. Особливо цінним було вивчення практичного досвіду Ізраїлю у психосоціальній підтримці людей, які отримали психотравму. Вивчати систему психологічної допомоги, оволодівати відповідними технологіями і методиками дуже важливо для екстремальних психологів з України, яка наразі перебуває у ситуації війни. Отриманий за кордоном досвід допоможе у створенні та впровадженні Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, яку ініціювала Олена Зеленська. Учасницею цієї програми від ДСНС України стане екстремальна психологиня Національного університету цивільного захисту Світлана Лєбєдєва. Під час проведених тренінгів полковник Лєбєдєва поділилась отриманим досвідом надання психологічної підтримки та допомоги мешканцям та військовослужбовцям Харкова протягом війни.
У перспективі діяльності українських екстремальних психологів - спільна діяльність фахівців психічного здоров’я різних інституцій із врахуванням як передового вітчизняного досвіду, так і досвіду ізраїльських спеціалістів.
Велика вдячність ініціаторам та організаторам навчання, тренерам, а також посольству України в Ізраїлі і посольству України у Польщі за допомогу учасникам навчальної програми.



Національний університет цивільного захисту України



 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10