RSS

Новини навчальних закладів

19.01.2022
ЧІПБ НУЦЗУ

Пам’ятаємо «Героя - кіборга» Олексія Панченка!

16 січня – День пам’яті «Кіборгів», тих, хто поклав своє життя захищаючи Донецький аеропорт. 19 січня 2015 року на 40-му році життя там героїчно загинув випусник навчального закладу Олексій Панченко.

7 років минуло від тоді, як не стало щирого, доброго, мужнього «Героя-кіборга». Він захищав рідну землю з усією своєю могутньою силою й завзяттям.

На службу Олексій був мобілізований 2 серпня 2014 року до 95-ї аеромобільної бригади 90-го окремого аеромобільного батальйону. Його доля була тісно пов’язана з Черкаським інститутом пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля. Будучи випускником 1994 року на той час Черкаського пожежно-технічного училища до 1997 року працював у навчальному закладі на посаді інспектора по роботі з особовим складом.

Його батько, Анатолій Панченко, – лікар-терапевт медико-санітарної частини інституту, ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС. Син Олексія, Сергій також працює в ЧІПБ і має високі показники в службовій діяльності.

Сьогодні в інституті вшанували пам'ять Олексія покладанням квітів до меморіальних дошок Героїв АТО.

Ми шануємо наших Героїв, на їхніх прикладах виховуємо молоде покоління рятувальників.

Вічна слава Героям! І повага кожному, хто боровся і бореться за гідність та майбутнє України, хто допомагав тоді й підтримує сьогодні патріотів української державності!

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.