Доцент кафедри пожежної профілактики в населених пунктах Петухова Олена та старший викладач кафедри пожежної та рятувальної підготовки Щербак Сергій взяли участь у роботі ХVІІ міжнародної наукової конференції «Удосконалення процесів та обладнання харчових та хімічних виробництв», що тривала 3-8 вересня 2018 року на базі Одеської Національної академії харчових технологій.
На пленарному засіданні, з якого розпочалась конференція, виступив ректор Академії доктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, член-кореспондент НААН України Єгоров Богдан Вікторович, який доповів про проблеми вдосконалення процесів та обладнання харчових та хімічних виробництв в Україні та світі та про напрями їх розв'язання науковцями академії.
Далі робота конференції тривала у чотирьох секціях, в яких обговорювались питання різних наукових напрямів.
Питанням захисту від пожеж харчових виробництв була приділена особлива увага в рамках роботи секції 1 «Теоретичні та експериментальні дослідження гідродинамічних, теплових і масообмінних процесів», де доповідь Петухової О. та Щербака С. на тему «Дослідження гідравлічних характеристик елементів захисту харчових виробництв» викликала інтерес та жваву дискусію.
Матеріали конференції опубліковані в тезах конференції, а статті - в науковому журналі «Наукові праці» том 82, випуск 1.