Література

19.12.2017
УкрНДІЦЗ

В УкрНДІЦЗ розроблено новий навчальний посібник

В УкрНДІЦЗ розроблено Посібник з практичного застосування
ДСТУ Б В.1.1-36:2016 Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою

Актуальність Посібника викликана необхідністю однозначного трактування положень щодо визначення категорій за вибухопожежною та пожежною небезпекою приміщень, будинків та зовнішніх установок, наведених в національному стандарті ДСТУ Б В.1.1-36:2016, та обумовлена підвищенням достовірності результатів розрахунків.
Посібник призначений для надання практичної допомоги співробітникам (працівникам) органів державного нагляду (контролю) у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, проектних організацій, викладачам ВНЗ, а також інженерно-технічному персоналу, який займається розробкою заходів із забезпечення вибухопожежної та пожежної безпеки будинків, споруд і зовнішніх установок у процесі їх проектування, будівництва й експлуатації.
У Посібнику викладені ґрунтовні роз’яснення вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 та наведені приклади розрахунків для конкретних об’єктів з урахуванням особливостей технологічних процесів, що відбуваються на них, видів речовин та матеріалів, які зберігаються або обертаються на цих об’єктах, планування приміщень тощо.
Впровадження посібника спрямоване на підвищення рівня забезпечення пожежної безпеки об’єктів шляхом прийняття упереджувальних заходів із забезпечення вибухопожежонебезпеки приміщень, будинків та зовнішніх установок на стадії їх проектування, будівництва та експлуатації.
Посібник узгоджено з Департаментом запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України (лист від «06» квітня 2017 № 26-5281/261).
На посібник отримано свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір № 73825 від 14.09.2017.

 


 

Повернутися до списку новин