https://www.high-endrolex.com/10 Література | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

Література

13.01.2015
НУЦЗУ

У НУЦЗУ вийшли з друку навчальні книги з грифом «Затверджено Міністерством освіти і науки України як підручник для студентів вищих навчальних закладів»

У НУЦЗУ вийшли з друку навчальні книги з грифом «Затверджено Міністерством освіти і науки України 
як підручник для студентів вищих навчальних закладів»:
1. Теоретичні основи пожежної профілактики технологічних процесів та апаратів: підручник / О.П. Михайлюк, В.В. Олійник, Г.О. Мозговий. - Х.: НУЦЗУ, 2014. –  377 с.
У даному підручнику викладена загальна методика виявлення умов і причин виникнення та розвитку пожеж і вибухів у технологічних процесах і апаратах та основні напрямки їх протипожежного захисту.
Підручник призначений для курсантів, студентів, слухачів, що навчаються у вищих навчальних закладах пожежно-технічного профілю. Також може бути корисним широкому колу фахівців, які займаються профілактикою пожеж на виробництві.
2. Геронтопсихологія: підручник / І.М. Ушакова.– Х.: НУЦЗУ, 2014. – 236 с.
Дане навчальне видання містить аналіз закономірностей онтогенезу психіки, психічних особливостей людини на пізніх вікових етапах розвитку та специфіки психологічної роботи з людьми, які переживають пізню дорослість. У підручнику розглянуто, спираючись на теоретичні концепції провідних вітчизняних та зарубіжних вчених, загальні положення геронтопсихології, історію її розвитку та місце у структурі геронтології, основні проблеми когнітивного, емоційного та особистісного розвитку у пізньому віці, проблеми здоров'я і танатологію у старості, покращення якості життя у пізні вікові періоди, а також питання психологічної допомоги людям похилого віку.
Підручник допоможе зорієнтуватись у широкому колі психологічної літератури, розширить інформаційне поле читача, допоможе глибше зрозуміти закономірності та динаміку психічного розвитку в онтогенезі, потенціальні можливості людини в період від її виходу на пенсію і до глибокої старості.
Для студентів, викладачів і всіх, хто цікавиться проблемами геронтопсихології.
Повернутися до списку новин

https://www.high-endrolex.com/10