https://www.high-endrolex.com/10 Література | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

Література

20.04.2011
НУЦЗУ

У НУЦЗУ вийшли з друку навчальні посібники.

У НУЦЗУ вийшли з друку навчальні посібники:

1. Безпека експлуатації будівель і споруд та їх поведінка в умовах надзвичайних ситуацій: Навчальний посібник. О.В. Васильченко, Ю.В. Квітковський, Ю.В. Луценко, О.В. Миргород. (372 с.)
Надано відомості щодо технічного обслуговування та утримання будівель і споруд, факторів, що впливають на їх довговічність. Розглянуто питання технічної експлуатації будівельних конструкцій, способів їх відновлення та посилення, особливостей експлуатації будівель в умовах надзвичайних ситуацій (при сейсмічних, корозійних, біологічних, радіаційних впливах, зволоженні та підтопленні). Розглянуто організацію та способи обстежень будівель, методи контролю стану будівельних конструкцій та санітарно-гігієнічних параметрів приміщень.
Навчальний посібник призначено для курсантів і студентів, які навчаються за напрямами "Охорона праці" та "Цивільний захист", а також може використовуватися студентами будівельних спеціальностей і фахівцями з охорони праці та цивільного захисту.



2. Пожежна безпека об’єктів підвищеної небезпеки. Навчальний посібник. О.П. Михайлюк, В.В. Олійник, І.Я. Кріса, П.А. Білим, О.О.Тесленко. (249 с)
У навчальному посібнику розкриваються питання пожежовибухобезпеки об’єктів нафтогазовидобувної, нафтогазопереробної, хімічної та енергетичної галузей, пожежі та вибухи на яких досягають іноді масштабів катастроф. Із метою оцінки рівня пожежовибухонебезпеки цих об’єктів викладено основи технології даних виробництв. На підставі аналізу причин аварій і аварійних ситуацій на цих об’єктах визначено вимоги до запобігання пожежам і вибухам на техногенно-небезпечних об’єктах.
Навчальний посібник призначено для студентів, які навчаються за напрямами, що входять до галузі знань 1702 "Цивільна безпека".



3. Вогнезахисне обробляння будівельних матеріалів і конструкцій. Навчальний посібник. А.С. Пушкаренко, О.В. Васильченко, Ю.В. Квітковський, Ю.В. Луценко, О.В. Миргород. (176 с.)
Даний навчальний посібник призначено для курсантів, студентів та слухачів, які проходять навчання за напрямом «Пожежна безпека», а також для слухачів категорій спеціального навчання керівників та виконавців робіт протипожежного призначення. В ньому наведено класифікацію будівельних матеріалів та конструкцій за пожежною небезпекою, викладено теоретичні основи вогнезахисту будівельних матеріалів та конструкцій. Розглянуто способи зниження пожежної небезпеки для конструкцій із залізобетону, сталі і деревини, а також для матеріалів на полімерній основі. Надано вимоги до методів випробування, ліцензування, якості виконання вогнезахисту та безпеки праці при проведенні відповідних робіт.
Усі навчальні посібники мають гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України»

Повернутися до списку новин

https://www.high-endrolex.com/10