https://www.high-endrolex.com/10 Література | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

Література

16.02.2011
ЛДУ БЖД

В ЛДУ БЖД виданий новий навчальний посібник «Основи експлуатації вогнегасників»

В ЛДУ БЖД виданий новий навчальний посібник «Основи експлуатації вогнегасників». Посібник виданий під редакцією Ковалишина В.В., Кріси І.Я., Васильєвої О.Е., Кириліва Я.Б. та має гриф МОН.

Один з авторів підручника, проректор з наукової роботи ЛДУ БЖД Василь Ковалишин розповів, що У навчальному посібнику розглядаються питання належної експлуатації вогнегасників, починаючи від обліку та контролю і закінчуючи використанням вторинних ресурсів. У цьому посібнику наведено класифікацію пожеж та вогнегасників, їх загальну будову та технічні характеристики, маркування та вимоги до них, а також основні прийоми застосування вогнегасників у різних умовах загорянь та пожеж. Крім цього, охарактеризовано компоненти вогнегасних зарядів до них, розглянуто вибір, методи випробувань, технічне обслуговування та перезарядку вогнегасників. Зосереджено увагу на організаційних питаннях щодо належної експлуатації вогнегасників на підприємствах, офісах та установах, охороні навколишнього середовища та вимогах безпеки під час експлуатації вогнегасників, а також при використанні вторинних ресурсів. Подані приклади розв’язування задач, включені тестові питання для самоконтролю та наведені додатки.
Навчальний посібник призначений для курсантів, студентів і слухачів навчальних закладів, які готують фахівців для МНС, а також для практичних працівників служби. Цей навчальний посібник може бути корисний для студентів та слухачів навчальних закладів, які опановують спеціальності, пов’язані із пожежною безпекою, а також працівникам інших галузей народного господарства, що відповідають за охорону праці, пожежну безпеку.



Прес-служба ЛДУ БЖД

Повернутися до списку новин

https://www.high-endrolex.com/10