https://www.high-endrolex.com/10 Література | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

Література

10.09.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

НОВИНКИ КНИЖНОГО ДРУКУ

    В Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України вийшло друком друге видання навчального посібника «Первинні засоби пожежогасіння. Тактика використання», яке отримало гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України». Автори – В.П. Бут, В.М. Жартовський, І.Г. Маладика, А.В. Поздєєв та М.О. Пустовіт.
    Книжкова новинка, що пропонується читачеві, має обсяг 142 сторінки та присвячується чи не одному з найбільш актуальних напрямків у боротьбі з пожежами – первинним засобам пожежогасіння, які залишаються найефективнішим інструментом при гасінні пожеж на початковій стадії розвитку.

    У навчальному посібнику узагальнюється матеріал щодо класифікації, будови, технічних характеристик, принципу дії та експлуатації вогнегасників (I розділ); видів, правил улаштування та обладнання пожежних щитів та стендів (II розділ); класифікації, будови та комплектації пожежних кран-комплектів (III розділ). Авторським коллективом зроблена спроба «систематизувати дані за видами первинних засобів пожежогасіння та правилами їх застосування в різних умовах».
    Також з грифом «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України» побачив світ навчальний посібник «Вогнезахист деревини та виробів з неї», авторами якого є В.М. Андрієнко, В.П. Бут, В.М. Жартовський, С.В. Жартовський, І.Г. Маладика та Ю.В. Цапко. У даному виданні викладено теоретичні та практичні основи вогне- та біозахисту деревини.
    Обидва посібники рекомендовані «для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за напрямком підготовки «Пожежна безпека».


 

Капітан служби цивільного захисту Ірина Мельник,
сектор зв’язків з громадськістю та ЗМІ АПБ

 

Повернутися до списку новин

https://www.high-endrolex.com/10