https://www.high-endrolex.com/10 Конференції та семінари | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

Конференції та семінари

22.02.2017

Всеукраїнська науково-практична online-конференція "Державне управління у сфері цивільного захисту: наука, освіта, практика".

Звіт

22–23 лютого 2017 року на базі Національного університету цивільного захисту України відбулася Всеукраїнська науково-практична Інтернет-конференція «Державне управління у сфері цивільного захисту: наука, освіта, практика», яка підготовлена за ініціативи Навчально-науково-виробничого центру НУЦЗ України та за підтримки Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету, Чорноморського державного університету імені Петра Могили, Дніпропетровського університету митної справи та фінансів.

Свої наукові здобутки на конференцію представили фахівці провідних навчальних закладів України, науковці та практики державного управління; науково-педагогічні працівники та аспіранти вищих навчальних закладів України; методисти, ад’юнкти та слухачі Національного університету цивільного захисту України (усього 160 осіб).

Метою конференції був обмін результатами наукових досліджень і практичним досвідом у сфері державного управління науково-освітнім забезпеченням підготовки конкурентоспроможних фахівців.

Згідно з програмою конференції працювало 8 секцій:

Секція 1. Механізми формування та реалізації державної політики у сфері реформування вищої освіти.

Секція 2. Державні механізми забезпечення якості вищої професійної освіти.

Секція 3. Державне регулювання розвитку дистанційної освіти для підготовки конкурентоспроможних фахівців.

Секція 4. Механізми державного управління в соціальній сфері.

Секція 5. Механізми державного управління в екологічній сфері.

Секція 6. Організаційно-правові, соціально-економічні та психолого-педагогічні аспекти державного управління у сфері цивільного захисту.

Секція 7. Державна політика захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та запобігання їх виникненню.

Секція 8. Державні механізми забезпечення пожежної та техногенної безпеки.

Ознайомившись з матеріалами, учасники конференції констатують:

Складено відповідні рекомендації щодо раціонального використання підготовлених матеріалів в управлінні закладами освіти з метою реалізації стратегічних цілей в навчанні й вихованні громадян України.

Слід відзначити, що учасники самостійно ініціювали обговорення проблем у сфері підготовки фахівців нової формації та наукові проблеми, за яким було заявлено участь у комунікативному форумі. Тому подані рекомендації конференції можна розглядати як своєрідний механізм координації і регулювання взаємодії педагогічної громадськості й державних освітніх закладів та установ.

На основі викладеного учасники науково-практичної Інтернет-конференції

РЕКОМЕНДУЮТЬ:

– посилити науково-практичний зв’язок між навчальними закладами-учасниками конференції, включивши в плани наукової роботи на поточний рік питання щодо проведення спільних заходів (конференцій, семінарів,

симпозіумів тощо);

– створити необхідні умови для впровадження в управлінську практику єдиного інформаційного середовища серед навчальних закладів, з метою своєчасного обміну інформацією щодо проблем наукового наповнення галузі урахуванням тенденцій розвитку науково-інформаційної сфери при підготовці фахівців нової генерації;

– систематично поновлювати та доповнювати знання за напрямом, залучаючи міжнародний досвід та роботу в програмах за грантами, використовуючи міжнародні стажування та участь у Міжнародних конференціях та симпозіумах;

– розпочати роботу з формування творчих, дослідницьких колективів з провідних напрямів суспільних наук з метою підвищення творчих здобутків учених-управлінців та урізноманітнення форми підвищення творчої активності викладачів вищих навчальних закладів через стажування, аспірантуру, докторантуру, а також розширення наукових знань через обмін досвідом, виставки, конкурси, презентації, майстер-класи.

Матеріали даної конференції доцільно узагальнити й надрукувати на сторінках збірника наукових праць «Вісник НУЦЗУ: Серія державне управління». За результатами конференції видана збірка матеріалів.

Анонс

Програма конференції

повернутися до інших конференцій

Конференції та семінари



https://www.high-endrolex.com/10