https://www.high-endrolex.com/10 Конференції та семінари | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

Конференції та семінари

20.10.2016

Міжнародна науково-практична конференція «Пожежна та техногенна безпека. Теорія, практика, інновації».

Звіт

Міжнародна науково-практична конференція «Пожежна та техногенна безпека. Теорія, практика, інновації» проведена з метою виявлення та вирішення проблем пожежної та техногенної безпеки об’єктів життєзабезпечення, а також розробки та застосування передових наукових досягнень у галузі цивільної безпеки.
У роботі конференції взяли участь понад 120 науково-педагогічних працівників Львівського державного університету безпеки життєдіяльності та інших навчальних закладів. В цілому на конференції було представлено 28 навчальних та наукових закладів (Український науково-дослідний інститут пожежної безпеки МНС України, Львівський державний університет безпеки життєдіяльності, Національний університет цивільного захисту України, Черкаський інститут пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля НУЦЗ, Фізико-механічний інститут НАН України ім. Г.В. Карпенка, Національний університет “Львівська політехніка”, Ужгородський національний університет, Головна школа пожежної служби у Варшаві Республіка Польща, Центральна школа пожежної служби в Ченстохові Республіка Польща, Університет цивільного захисту Міністерства з надзвичайних ситуацій Республіки Бєларусь, Гомельський філіал УЦЗ МНС Республіки Бєларусь, Національний лісотехнічний університет, Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника,  Інститут ядерних досліджень НАН України, Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки, Інститут державного управління у сфері цивільного захисту,  Інститут фізичної оптики ім. О.Г.Влоха, Львівський національний університет ім. І.Франка, Львівський національний медичний університет ім. Д.Галицького, Львівський національний аграрний університет, Національна академія сухопутних військ ім. гетьмана П.Сагайдачного, Національний університет водного господарства та природокористування, Харківський національний університет міського господарства ім. Бекетова, Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. Василенка, Екологічна академія післядипломної освіти та управління Мінприроди України, Львівський державний університет внутрішніх справ, Львівська філія Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту ім. акад. В.Лазаряна, Чернігівський національний педагогічний університет ім. Т.Г.Шевченка, Департамент державного нагляду (контролю) у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту ДСНС України, Головне управління ДСНС України у Львівській області, Головне управління ДСНС України у Івано-Франківській області, Головне управління ДСНС України в Київській області, міжнародна громадська організація «Захист Екології Землі», Управління охорони здоров'я м. Львова, лабораторія ВОДЧ-1 Львівської залізниці, науково-технічний центр «Автополіпром»).
З доповідями на пленарних і секційних засіданнях виступили 104 особи. Учасники заслухали і обговорили доповіді з проблем адміністративно-правових та економічних аспектів діяльності в галузі цивільної безпеки, пожежної та техногенної безпеки будівель, споруд і об’єктів різного призначення, електроустановок та електрообладнання, дослідження засобів й методів підвищення вогнестійкості будівельних матеріалів і  конструкцій, підвищення ефективності автоматичних засобів запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій, щодо прикладних аспектів застосування хімічних речовин і матеріалів у сфері пожежної та техногенної безпеки, дослідження термодинамічних процесів за умов пожеж, організації проведення аварійно-рятувальних робіт та гасіння пожеж, технічного забезпечення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, а також соціальні аспекти та гуманітарні засади підготовки фахівців для ДСНС у вищих навчальних закладах.
Учасники конференції відзначили, що за останні роки активізувалась робота в напрямку формування нових концептуальних підходів щодо розробки, дослідження, випробування та впровадження у практичне застосування нових вогнезахисних покриттів, зразків пожежно-рятувальної техніки та обладнання, інноваційних проектів з проблем інформатизації задач у підрозділах з метою забезпечення безпеки життєдіяльності, методів математичного моделювання процесів та об’єктів.
Подальшого розвитку набувають міжнародні зв’язки у галузі безпеки життєдіяльності. Разом з тим, доводиться констатувати, що ситуація щодо рівня захищеності об’єктів та населених пунктів вимагає вдосконалення та потребує постійної уваги як з боку нашої держави, так і інших держав.
Учасники конференції рекомендують зосередити основні зусилля на таких проблемах:
1. Адміністративно-правових аспектах реформування системи ДСНС.
2. Впровадження заходів з управління ризиками у сфері техногенної та природної безпеки.
3. Підвищення рівня пожежної та техногенної безпека будівель, споруд і об’єктів різного призначення.
4. Удосконалення автоматичних засобів, обладнання для запобігання, виявлення та ліквідації пожеж і надзвичайних ситуацій, застосування локальних систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій на потенційно-небезпечних об’єктах.
5. Дослідження нових та підвищення ефективності існуючих вогнегасних речовин та способів їх подачі.
6. Оснащення сучасними видами техніки сил цивільного захисту.
7. Подальшу інтеграцію галузі цивільного безпеки України до системи цивільного захисту Європейського Союзу.
8. Науково-педагогічним працівникам ВУЗів використовувати матеріали конференції в освітньому процесі з метою формування знань у сфері пожежної та техногенної безпеки.
9. Кращі доповіді учасників конференції рекомендувати для опублікування у збірниках наукових праць «Пожежна безпека» та «Віснику Львівського державного університету безпеки життєдіяльності».
Організатори конференції впевнені в необхідності подальшої активізації і об’єднання зусиль учених і практиків різного профілю для вирішення існуючих проблем забезпечення пожежної та техногенної безпеки і визначення пріоритетних напрямів на майбутнє.

Анонс

повернутися до інших конференцій

Конференції та семінари



https://www.high-endrolex.com/10