Конференції та семінари

24.03.2016

ХІ Міжнародної науково-практичної конференції молодих вчених, курсантів та студентів „Проблеми та перспективи розвитку системи безпеки життєдіяльності”.

Звіт

РІШЕННЯ
 
ХІ Міжнародної науково-практичної конференції
молодих вчених, курсантів та студентів
„Проблеми та перспективи розвитку
системи безпеки життєдіяльності”
(м. Львів, 24 березня 2016 року)
 
ХІ Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених, курсантів та студентів „Проблеми та перспективи розвитку системи безпеки життєдіяльності” проведена з метою сприяння вирішенню проблем розвитку безпеки життєдіяльності та визначенню перспектив на майбутній період, а також сприяння застосуванню передових наукових досягнень у галузі техногенно-екологічної, інформаційної безпеки.
У роботі конференції взяли участь 110 молодих учених, курсантів та студентів, а також понад 25 науково-педагогічних працівників університету та інших навчальних закладів. В цілому, на конференції було представлено 11 навчальних закладів.
З доповідями на пленарних і секційних засіданнях виступили 98 осіб. Учасники заслухали та обговорили доповіді з проблем пожежної та техногенної безпеки, організаційно-правових аспектів забезпечення безпеки життєдіяльності, організації проведення аварійно-рятувальних робіт та гасіння пожеж, екологічних аспектів безпеки життєдіяльності, інформаційних технологій в безпеці життєдіяльності, природничо-наукових аспектів в безпеці життєдіяльності, промислової безпеки та охорони праці, управління проектами та програмами у сфері безпеки життєдіяльності. Особливу увагу було зосереджено на питаннях підвищення рівня захищеності об’єктів та населених пунктів, організації та порядку проведення аварійно-рятувальних робіт, захисту населення, територій та об’єктів від надзвичайних ситуацій.
Учасники конференції відзначили, що за останні роки активізувались роботи в напрямі формування нових концептуальних підходів щодо підвищення рівня безпеки об’єктів та населених пунктів, організації та порядку проведення аварійно-рятувальних робіт, захисту населення, територій та об’єктів від надзвичайних ситуацій, інноваційних проектів щодо перспектив забезпечення безпеки життєдіяльності.
Подальшого розвитку набувають міжрегіональні зв’язки у галузі безпеки життєдіяльності. Разом із тим, доводиться констатувати, що ситуація щодо рівня захищеності об’єктів та населених пунктів повністю не вирішена та потребує постійної уваги як з боку нашої держави, так і інших держав.
Учасники конференції рекомендують зосередити основні зусилля на таких проблемах:
1. Розробка, вдосконалення методик випробування та впровадження екологічно безпечних вогнегасних речовин, обладнання, приладів і матеріалів відповідно до існуючих вимог.
2. Розроблення рекомендацій з питань моделювання явищ техногенного й природного характеру та технологій ліквідації їх наслідків.
3. Розроблення і здійснення державної програми щодо навчання різних категорій населення правилам пожежної безпеки, екологічної культури та діям в умовах надзвичайних ситуацій.
4. Дослідження психолого-педагогічних аспектів підготовки рятувальників із практичним впровадженням у тренінги.
5. Рекомендувати кращі доповіді до публікації у фахових виданнях Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, які відповідають тематиці та оформлені відповідним чином.
У галузі міжнародного співробітництва з питань забезпечення безпеки життєдіяльності пропонується здійснення таких заходів:
1. Координація національних і міжнародних програм та організація більш тісного наукового спіробітництва на європейському та регіональному рівнях.
2. Проведення чергової ХІІ Міжнародної науково-практичної конференції молодих вчених, курсантів та студентів у 2017 році на базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.
3. Налагодження партнерських стосунків, обмін делегаціями, спілкування протягом року за допомого інформаційно-комунікаційних технологій.
4. Активізація роботи із залучення молодих вчених, курсантів та студентів інших країн у роботі наступної ХІІ Міжнародної науково-практичної конференції молодих вчених, курсантів та студентів “Проблеми та перспективи розвитку системи безпеки життєдіяльності”.
Організатори конференції впевнені в необхідності подальшої активізації та об’єднанні зусиль учених і практиків різного профілю для вирішення існуючих проблем безпеки життєдіяльності і визначення пріорітетних напрямів їх розвитку в майбутньому.
 
Матеріали конференції:
повернутися до інших конференцій

Конференції та семінари